sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Hulinaa viikonloppuna...


Viikonloppu oli täynnä vilskettä ja hulinaa, pennut kasvavat päivä päivältä ja kävelevät jo isommassa tilassa. Lauantai oli pyhitetty vieraille, ihmisiä kävi pentuja katsomassa toista kymmentä ja Sarin syntymäpäivillä muutama. Pennut veivät selkeästi voiton synttäreistä...:) Joita ei siis millään lailla vietetty. Itseasiassa unohdin itse koko syntymäpäivät, kunnes perjantai-iltana sain synttärilahjat hieman etukäteen...:) Risto Matti Ratin lampaanvilla kumikengät pääsevät koiraperheessä hyvään käyttöön, ei ehkä ihan siihen mihin ne on suunniteltu, mutta valtavan hyvät pihakengät sujauttaa vaikka paljaaseen jalkaan.

Viikonloppu oli hyvin suunniteltu, lauantai täynnä vieraita ja sunnuntaina paljon unta ja aikaa perheelle. Briardit ovat jääneet tässä kaikessa hieman paitsioon, mutta sunnuntaina tehtiin pitkä metsälenkki moottorikelkka uraa pitkin lähellä ystävien uutta taloa parin kilometrin päässä. Vielä eivät ole päässeet muuttamaan sisään, pientä pintaremonttia pitää tehdä ja odottaa että edelliset asukkaat pääsevät kokonaan ulos.

Briardeista huomasi hyvin että liikunnan puute oli tehnyt tehtävänsä ja pitkän lenkin aikana kaikki kertynyt ylimääräinen pungerrettiin pois. Ja moneen kertaan, vaikka ei mitään ripulia tai muuta ole. Liikunnalla on suuri merkitys myös koiran ruuansulatukselle. Ummetus tulee niillekin liikunnan puutteesta.

Tänään oli onneksi hieman vähemmän pakkasta, vaikka se ei briardeja haittaakaan, niin emäntää kyllä. Aika kylmä ehti tulla vaikka paljon oli päällä, mutta hikiliikuntaan tarvitsisi kunnon alusvarusteet, jotta kosteus siirtyisi pois iholta ja alusvaatteista. Hapsua ei haittaa kylmä eikä lumi, sukeltelee innoissaan pitkin lumihankea ja loikkii umpihangessa kuin paraskin pupu. Sauna lenkin (ja parin vieraan) jälkeen teki terää ja lämmitti. Nyt jälkellä vielä tälle illalle pentujen viimeinen madotuspäivä (3 viikkoisena siis menee ensimmäinen matokuuri vellin mukana, ja madotus kestää 3 peräkkäistä päivää). Tietysti mammakoirakin saa matokuurin samaan aikaan. Seuraava matokuuri annetaan sitten kun pennut täyttävät 5 viikkoa, eli kahden viikon päästä. Parhaillaan tekevät hampaita, suussa tuntuu jo kulmurit ja poskihampaat. Kohta täällä asustaa hunnilauma joka roikkuu lahkeissa...:)

2 kommenttia:

Tuula, Helmi ja Tuuli kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut synttärisankari Sarille!
Rapsutuksia pikkuisille hurmureille ja isommillekin karvakuonoille! Nautitaan nyt kunnon talvesta, kun sellainen ollaan taas saatu. Helmi on Hapsusiskon lailla varsinainen lumimyyrä, jota pakkaset ei tunnu haittaavan.

Ruttu kirjoitti...

Kiitos Tuula!, voi olla että tässä iässä voi jo esittää surunvalittelut synttärionnitteluiden sijasta...:)