perjantai 1. tammikuuta 2010

Uusin silmin uuteen vuoteen!



Pennuilla on draaman tajua...:) Kaikki pennut avasivat silmänsä Uudenvuoden yönä. Vähän oli havaittavissa silmien aukeamista jo edellisenä päivänä, mutta varsinaisesti ne aukesivat samaan aikaan kuin vuosi vaihtui, joten dramatiikan taju on kohdallaan. Tuo on jo pelottava yhteensattuma! Ensimmäinen silmän avaaja oli ensimmäinen pentu joka syntyi, eli tummanharmaa poika.

Nyt kaikki katselevat maailmaa ja kuuntelevat jo ääniä. Enää ei voi hiippailla niiden tietämättä katselemaan pentulaatikon menoa. Kun huomaavat että joku tulee, lähtee hunnilauma liikkeelle. Kehittymisen nopeus tässä vaiheessa on täysin käsittämätöntä. Samaan aikaan kun silmät aukesivat, nousivat myös jaloilleen ja vaappuvat enempi ja vähempi epävarmasti pitkin pentulaatikkoa. Varsin rohkeasti ja itsepäisesti haluavat olla paikalla kun jotain tapahtuu tai mammakoira tulee ruokkimaan. Nyt Fanny on jo pidempiä aikoja pois laatikosta, vaikka yöt viettääkin siellä. Nyt nukkuvat jo reippaita unia ja on hauska katsella miten oppivat uutta ja ihmeellistä joka päivä.

Tänään jo muutaman pennun kanssa vähän maisteltiin mössöäkin, jotta sitten suunnilleen viikon päästä saavat sitten alkaa syömään maidon lisäksi muutakin ruokaa. Donnasta mössö oli jättihyvää, Donna olisi äitinsä tavoin vetänyt ruokaa napaansa vaikka kuinka paljon. Viikon päästä olisi tarkoitus tehdä myös ensimmäinen madotus.

Ei kommentteja: