sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Kuisteja ja raparperipiirakkaa...



Tämän viikonlopun työsaldo ei jäänyt huonoksi sateesta ja muista vastuksista huolimatta. Vanhan betonisen rapautuneen etukuistin päälle nousi uusi puinen kuisti jota kelpaa esitellä...:) Kiitoksia Ramille, joka kävi tekemässä runkon. Aikaa kuistin tekoon meni hyvät 2 päivää. Sunnuntai kuluikin sitten rännilautojen vaihdossa uusiin ja nurmikon leikkuussa. Onneksi saatiin talkooapua kun Jarin selkä ei vieläkään kestä mitään. Ehdinpä tekaista vielä raparperimansikkapiirakanpiirakan joka on suurta omaa herkkua...:) Ohjekin on niin yksinkertainen että siihen pystyy kaikki. Raparperit pihalla ovat jo isoja ja mansikoita löytyi vielä pakkasesta... Siihen kun lisätään vielä vaniljakastike niin mikä sen parempaa. Normaalisti piirakka tehdään pyöreään lasivuokaan, tänään se meni uunivuokaan, koska tein tupla-annoksen.

Raparperimansikkapiirakka

Pohja:

100g margariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Päälle
1/2l raparperia ja/tai marjoja
0,5dl sokeria

Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina n 22cm pyöreän voidellun ja jauhoitetun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.
Levitä marjat taikinan päälle ja ripottele sokeri pinnalle (happamet marjat ja raparperi tarvitsevat 0,5dl sokeria, muut marjat vähemmän)
Kypsennä uunissa 175 celsius asteessa n. 40 minuuttia.

1 kommentti:

Tuula, Helmi ja Tuuli kirjoitti...

Herkullisen näköistä piirakkaa. Täytyy varmaan kokeilla, kun raparperi on mun herkkua ja niitä näyttää kuitenkin tuolla takapihalla vielä kasvavan voikukan ja vuohenputken ohella.