lauantai 11. huhtikuuta 2009

Puoli kuuta peipposesta....


Se siis tarkoittaisi sitä, että viikon päästä alkaa kesä. Peipot tulivat parvittain lintulaudalle jo viime viikonlopun jälkeen, uskokaa tai älkää tästä kuvasta löytyy peippo kun oikein tarkasti katsoo. Tarvis varmaan hankkia pitempi putki kameraan jos enemmän aikoo lintuja kuvata. :) Kiuru on kyllä taas tänä vuonna jäänyt näkemättä. Kun on kaikki pellot kynnetty niin eipä niitä täällä paljon lentele. Samaan aikaan peippojen kanssa ilmestyi myös 1 järripeippo, punatulkku pariskunta ja pikkuvarpusia.

Olin vähän kahden vaiheilla että laitanko kuvan peiposta vai niistä järkyttävistä villakoirakasoista, jotka kevään myötä ovat muuttaneet meille..... Herranjestas sentään. Joka kevät tekisi mieleni muuttaa pois kotoa kun aurinko julmasti paljastaa kaiken sen karvan ja pölyn määrän, joka meillä oikein pyörii... Ei auta vaikka niitä imurilla joka päivä jahtaisi. Kerääntyvät nurkkiin vaan ja irvistelevät takaisin sieltä. Yök.

Pääsiäinen tänä viikonloppuna ja ensimmäisen kerran moneen vuoteen pääsen vieraaseen pöytään pääsiäisaterialle. Ihanaa. Lähdetään Kerkkooseen huomenna käymään. Itse en montaa tikkua ole pääsiäisen eteen laittanut ristiin. Muutama narsissi pöydällä kukkii ja tomaatinsiemenet sain tänään vasta mattimyöhäsenä kylvettyä. Ei pupuja eikä rairuohoa tänä vuonna.

Riki alkaa olla jo huonossa kunnossa, muutamana päivänä ei ole ruoka oikein maistanut. Ei liene tuo kunto kenellekään suuri yllätys, heinäkuussa tulisi pojalle ikää jo 12 vuotta ja noilla vaivoilla ja tuolla koolla on suoranainen ihme että vielä tuossa könyää. Eläinlääkäri on tietoinen tilanteesta ja valmiina käymään heti kun se hetki koittaa. Ei pitkä aika enää siihen. Tämä pääsiäinen kuitenkin tässä vielä ollaan.

Hapsu on oppinut uuden hienon tavan, jota esittelee mulle harva se ilta niin että meinaan välillä nauruun tikahtua ja komenna siinä nyt sitten. Olen laittanut nuo nuoremmat eteisestä vierashuoneeseen koiraportin taakse siksi aikaa että vanhukset pääsee könyämään rappuset ulos, mutta Hapsupa keksi että on kiva hypätä 80cm korkean koiraportin yli..... Pari ekaa kertaa ihmettelin että mistä se tuohon ilmestyi kun osaa hypätä sieltä ihan hiirenhiljaa, mutta sitten näin sen silmäkulmasta kun olin jo 2 kertaa passittanut takaisin. Kolmannella kerralla nauratti jo niin paljon etten enää jaksanut takaisin viedä vaan sai sitten komennon alla odottaa ulospääsyä.... Se on kuin jojo kun se sieltä ponnahtaa. Hupsu koira. Tietää hyvin ettei se mitenkään edesauta ulospääsyä ja silti tekee sen melkein joka ilta...:)

Hyvää Pääsiäistä Kaikille!

Ei kommentteja: