perjantai 27. kesäkuuta 2008

Hippitukka on leikattu!


YES:stä soitettiin ja Ruttu on nyt leikattu ja leikkaus sinällään meni hyvin. Poika pötkötti vielä leikkauspöydällä ja on seuraavaksi menossa tehohoitoon. Kipupumppu on laitettu ja rintaonteloa puudutettu, jotta toipuminen alkaisi mahdollisimman hyvin ja kivuttomasti.

Kummallista leikkauksessa oli se, että kaikesta kuvantamisesta huolimatta (röntgenkuvat ja tomografia), ongelma löytyi ihan muualta kun mitä on koko ajan oletettu. Sekä röntgen että tomografia näyttivät bullan vasemman keuhkon alalohkossa, mutta leikkauksessa löytyi kaksi bullaa, vuotava oikean keuhkon etulohkosta ja toinen joka ei vielä tietämyksen mukaan vuotanut, mutta klämpättiin stablerilla (eräänlainen nitoja) vasemman keuhkon etulohkon reunasta. Briardi ei todella sairasta yhtään mitään normitavalla! Mahdollinen syy siihen miksi kuvantamisissa bulla näytti olevan vasemman keuhkon alalohkossa on se että siellä olisi vapaata ilmaa jäänyt keukoissa olevien kalvojen taskuun.... Jopa YES:in mukaan hiukan kummallinen tapaus siis. Sitä on käynyt katsomassa ja tarkistamassa leikkauksen aikana useampikin eläinlääkäri.

Pääasia kuitenkin että vuoto näyttäisi nyt olevan tukittu, vointia ja ilmavuotoa seurataan nyt ainakin seuraavaan päivään. Mikäli kaikki menee hyvin, saattaa olla että koira tulee kotiin jo huomenna.

Ei kommentteja: