lauantai 28. kesäkuuta 2008

Ruttu on kotona!


Eläinsairaalasta soitti hoitava lääkäri iltapäivällä ja kertoili Rutun voinnista ja ilmoitti että pojan saa hakea kotiin.

Illalla oli vielä imetty 200 ml ilmaa keuhkoista, mutta tänään sitä oli tullut enää 10 ml, nesteitä sieltä ei ole tullut enää. Kontrolliröntgen otettu nyt lauantaina ja epikriisissä lukee että vapaan ilman määrä rintaontelossa on enää hyvin vähäinen (minulle ei kuvaa ole näytetty joten en ole sitä päässyt vertaamaan vanhoihin kuviin) mitä sitten mahtanee tarkoittaa vähäinen tässä yhteydessä? Ruttu on juonut, mutta ei ole suostunut syömään mitään edelleenkään. Pissaamisen kanssa oli ollut hieman vaikeaa, ilmeisesti lääkityksestä johtuen olivat joutuneet katedrilla tyhjentämään virtsarakon joka oli ollut todella täynnä. Juuri ennen kuin haimme koiran, oli hoitaja kuitenkin käyttänyt pissalla ja pissaaminen näyttäisi nyt onnistuvan, on muutaman kerran jo pissannut pihalla. Toivotaan nyt että paraneminen alkaa ja keuhkot pysyvät kunnossa.

Rintalasta on liitetty yhteen metallisilla niiteillä (?), koiran luovuttanut hoitaja ei osannut arvioida jostain syystä minkäänlaista luutumisaikaa... (?), vaikka muuten oli kyllä erittäin varma kaikesta sanomastaan ja hoito-ohjeista... Luutumisajan nimittäin unohdin puhelimessa mukavalta hoitavalta lääkäriltä kysyä.

Kysyivät vielä että tulemmeko sinne tikkien poistoon ja mahdolliseen röntgenkuvaan ja kontrolliin 10-12 päivän päästä, mutta yhteisellä päätöksellä Jarin kanssa taidamme mennä ko. toimenpiteisiin ja tervehtimään Mevetin ihanaa hoitohenkilökuntaa. Jotenkin tuntuu siltä että tosi suuri merkitys on myös sillä miten koiranomistajaa eläinlääkärissä "hoidetaan" varsinkin silloin kuin hätä omasta rakkaasta eläimestä on tosi suuri.

Nyt Ruttu nukkuu Jarin kanssa "pömpelissä" (pömpeli = meidän pienin vierashuone josta on hyvä näkyvyys koiraportin takaa muun perheen touhuihin) päiväunia. Ruttu oli nälkäinen kuin Jurvan Susi kotiin tullessaan, sai hieman i/d nappulaa ja recoveryä (nyt ne sitten kelpasivat!) ja nyt todella nukkuu t-paita päällä pehmustetulla lattialla (3 paksua täkkiä päällekäin). Vastoin kaikkia koiranhoitosääntöjä Rutulla ei ole potta nyt päässä kun tuossa on valvovan silmän alla ja on t-paita haavan suojana. Potta laitetaan sitten yöksi ja sitten kun jätetään yksin. (tämä ei siis ole suositeltava tapa toimia, potta pitäisi kuulemma turvallisuuden kannalta olla koko ajan päässä, mutta koira oli todella hermostunut potta päässä ja rauhoittui heti nukkumaan kun sai mokoman hökötyksen pois)

En uskalla vielä huokaista helpotuksesta, huokaisen sitten vasta kun tikit saadaan pois ja kunto pysyy hyvänä.

1 kommentti:

Annamari kirjoitti...

Nyt ei sitten enää takapakkeja, vaan toivotaan koetellulle briardpojalle nopea sekä helppo parantuminen!

-Annamari & nelijalkaiset