maanantai 23. kesäkuuta 2008

Ilmarinta

Pankaas tytöt paremmaksi... :) Täällä on koira hengitellyt käytännössä ilman toista keuhkoa ties kuinka pitkään ja kukaan ei huomaa mitään!

Tänään koko päivä Mevetissä. Aamulla soitettiin kukonpieremän aikaan ja oltiin siellä tipassa jo ennen klo 9. Koira kuivunut, näennäisesti täysin pirteä (hyvä briardit) ja toinen keuhko käytännössä täysin pelistä pois. Ilmaa rintaontelosta poistettiin neulalla ja ruiskulla ekaks 690 ml ja sitten kun "Ruttupussin" laitto ei onnistunut (tuli vaikeuksia leikkauspöydällä kun ei voinut tehdä tarpeeksi syvää rauhoitusta eikä toi hyppyheikki ihan vähällä laske älliä ämpäriin) niin toisen kerran leikkurissa poistivat vielä 700 ml. Nesteitä (Ringer) meni päivän aikana 4 pussia ja kipulääkettä lihakseen, antibioottia nahan alle ja siihen vielä päälle kaikki rauhoitteet leikkurissa ja kipulaastari ja tuolla tuo hyppyheikki koiraportin takana ihmettelee että miksei täältä pääse pois! Käytännössä kaikki sisäelimet olivat aamulla eläinlääkäriin mennessä työntyneet ylimääräisen ilman takia kuka mihinkin+ kuivumisen merkit alkoivat näkyä (siis liioitellen) ja vatsalaukku oli taas kovaa vauhtia kaasuuntumassa. Kun ylim. ilmat saatiin ontelosta pois, sisäelimet alkoivat löytyä taas omilta paikoilta (pallea, sydän, perna, vatsalaukku) ja suoli alkoi toimia ja kaasu poistui vatsalaukusta. Siis pieruterapiaa..

Vakasti ottaen, niin huomenna mennään aamulla takaisin ja otetaan taas yhdet röntgenit ja katsotaan onko ilmat pysyneet keuhkossa ja poissa rintaontelosta. Sitten ehkä vielä yhdet tyhjennykset ja sitten jos ei pysy stabiilina niin edessä on EKK ja aika iso leikkaus..... :(

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voi Ruttu... todellinen briardi - "mua mikään vaivaa" !

Toivottavasti nyt on valoa putken päässä ja selvitään ilman leikkausta - peukut ja tassut ovat täällä edelleen pystyssä.

-Nina & co

Kata kirjoitti...

Ruttu-Rutger on sitkeä mies; nyt sairastaa kunnolla että jaksaa taas haukkua mut pystyyn omalla jäljittelemättömällä tavallaan .-)

Tsemppiä!

kata